Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Safeguarding adults training programme

Below is the Safeguarding Adults training programme for 2019-20, click on the training title for:

  • course information
  • booking form and instructions

Please ensure you have the approval of your Line manager to attend, before booking on.

If you have any queries regarding training the London Borough of Newham offers please email us:

adult.servicestraining@newham.gov.uk

​Course Title Dates Course length
Safeguarding Adults Awareness
(Tony Pape - LBN)
​Tuesday 10th December 2019
Tuesday 13th February 2020

9:30am - 12:30pm and 1:30pm-4:30pm

SESSIONS TO BE HELD AT NEWHAM DOCKSIDE
​3 hours (please indicate which session you would like to attend)
Role of the Enquiry Officer and Completing an Effective Enquiry ​Monday 20th - Tuesday 21st January 2020 (09:15-16:30)

SESSION TO BE HELD AT THE GROSVENOR CENTRE

2 days
​Managing Safeguarding Adults Meetings ​FURTHER DATES AND TIMES FOR 2019-20 TO BE CONFIRMED TBC
Introduction to the Mental Capacity Act
(St Thomas Training)
Wednesday 5th February 2020


SESSIONS TO BE HELD AT THE GROSVENOR CENTRE
​1 day
Mental Capacity Act - Advanced Level
(Edge Training)
​Wednesday 6th November 2019 (09:15-16:30)

SESSIONS TO BE HELD AT THE GROSVENOR CENTRE
​1 day
Hoarding & Self Neglect – Law & Practice
(Belinda Oates)
Thursday 14th November 2019
Tuesday 4th February 2020

SESSIONS TO BE HELD AT THE GROSVENOR CENTRE
​1 day
Radicalisation Awareness Training - Workshop to Raise Awareness of Prevent
(Ghaffar Hussain & Ross Paton - LBN)
Thursday 14th November 2019
Wednesday 15th January 2020
Thursday 12th March 2020

SESSIONS TO BE HELD AT NEWHAM DOCKSIDE
​2.5 hours
(10:00 - 12:30, 14:00 - 16:30)
Please indicate which session you would like to attend
Modern Slavery & Trafficking
(Tony Pape - LBN)
Wednesday 4th March 2020 (10:00-12:30) ​2.5 hours
Fire Awareness
(Martin Knight – London Fire Brigade)
​Wednesday 13th November 2019 (13:00-14:00)
Tuesday 14th January 2020 (13:00-14:00)
Thursday 26th March 2020 (10:00-11:00)

SESSIONS TO BE HELD AT NEWHAM DOCKSIDE
​1 hour
Hate Crime, Mate Crime & Cuckooing
(Steven Davies)
Thursday 20th February 2020 (13:30-16:30)

SESSION TO BE HELD AT NEWHAM DOCKSIDE
​3 hours
​Domestic Abuse & Sexual Violence Awareness
(Hestia)
​Tuesday 17th December 2019 (09:30-12:30)
Friday 24th January 2020 (09:30-12:30)
Thursday 27th February 2020 (13:30-16:30)
Monday 16th March 2020(13:30-16:30)


SESSIONS TO BE HELD AT NEWHAM DOCKSIDE
​3 hours
​Identifying signs and preventing neglect: Pressure Sores
(Caroline Dowsett - ELFT)
​Wednesday 11th December 2019 (14:00-15:30)

SESSION TO BE HELD AT NEWHAM DOCKSIDE
​1.5 hours
​Multi Agency Risk Assessment Conference (MARAC) Workshops
(Hestia)
​Thursday 28th November 2019 (13:00-16:00)
Thursday 20th February 2020 (13:00-16:00)
Thursday 19th March 2020 (13:00-16:00)

SESSIONS TO BE HELD AT UNEX TOWER, STRATFORD
​3 hours
Top